"Kami cuma menyediakan kata-kata, tapi PAS telah menyediakan orang-orangnya untuk berdemontrasi,"

Penasihat Gerakan Mansuhkan PPSMI (GMP) Datuk A Samad Said.

Rugi Berniaga Dengan Umno

11 September 2009

Memang lumrah, memang terkenal, berurusan dengan Umno umpama terjun ke lubuk duit. tapi tidak pada kali ini selepas menyaksikan kekalahan teruk Umno dalam PRU lepas.

Umno seolah-olah berpatah arang dengan semua petugas-petugasnya termasuk pembekal-pembekalnya apabila mahkamah membatalkan saman pembekal peralatan dalam pilihanraya umum lepas, lepas ni ada sesaper yang beradi keluar modal besar untuk bantu Umno ker.....??

Rakyat juga membaca isu ini ada kaitan dengan klik yang terbentuk dalam Umno sendiri, mungkin pembekal tersebut bukan klik yang kekal sekarang, tu klik lama yang terpaksa disingkirkan.

Saman RM218 juta terhadap Umno ditolak

BERNAMA


KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi di sini hari ini membatalkan saman berjumlah RM218 juta oleh sebuah syarikat terhadap Umno.

Hakim Anantham Kasinater, yang membuat keputusan itu dalam kamar, berkata permohonan oleh Elegant Advisory Sdn Bhd itu tidak berasas dan tidak mematuhi Akta Kontrak 1950.

Dalam writ samannya, syarikat itu berkata ia telah membekalkan kepada Umno barangan pilihan raya dan penerbitan selain menyediakan pengangkutan bagi pilihan raya umum ke11 pada 2004.

Katanya ia telah mengemukakan invois berjumlah RM218,013,475 tetapi Umno gagal menjelaskannya.

Umno diwakili Datuk Mohd Hafarizam Harun manakala peguam Ahmad Tarmizi Abdullah mewakili Elegant Advisory.

0 ulasan:

Siaran Langsung Parlimen

Galeri BlogGeRun

Akhbar Asing

Suara Politik

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP